ღვინო არის ალკოჰოლური სასმელი დამზადებული ფერმენტირებული ყურძნის ან სხვა ხილისაგან.ბუნებრივი ქიმიური ბალანსი ყურძნის იძლევა საშუალებას შაქარის,მჟავების, ფერმენტების,
წყალის, ან სხვა საკვებ
ნივთიერებებს
დამატების
გარესშე
დაამზადონ
ღვინო. სხვადასხვა
სახეობის ყურძნის
და შტამებ საფუარას
შეუძლიააწარმოოს სხვადასხვა
სახის ღვინო.ცნობილი ვარიაციების შედეგი ძალიან
რთულიურთიერთქმედებაა ბიოქიმიურ განვითარებაში. საბოლოო
პროდუქტი შეიძლება
შეიცავდეს ათიათასობით ქიმიური
ნაერთებს
ყოველ წელს იცვლება რამდენიმეპროცენტით რამდენიმე ნაწილად თითო მილიარდით.ღვინოები მზადდება სხვადასხვახილისგან. ბევრი ყვავილები,
მცენარეები,
სანელებლები,
ბოსტნეული
და წვენებიტრადიციულად გამოიყენება ღვინის
დასამზადებლად,
მაგალითად elderflowerშამპანური, Ginger ღვინის
ან მუხის ფოთოლი ღვინო.ტერმინი
"ღვინის"
შესაძლებელია
ასევე ეხება უმაღლესი ალკოჰოლის შემცველობა სახამებლის-ფერმენტირებული ანგამაგრებული სასმელების როგორიცაა ქერის ღვინო ან გულისთვის.
ღვინოს გააჩნია მდიდარი ისტორია დათარიღებული ათასობით წლის განმავლობაში,ადრეული
ცნობილი წარმოება ხდება გარშემო 6000 BC საქართველოში. იგი პირველად
გამოჩნდა ბალკანეთში 4500 BC და ძალიან გავრცელებულია უძველეს საბერძნეთში,Thrace და რომში. ღვინომ ასევე მნიშვნელოვანი
როლი
ითამაშა რელიგიის მთელი
ისტორიის
მანძილზე. .სასმელი ასევე
გამოიყენება
ზიარების
დროს
No comments:
Post a Comment